Selecteer een pagina

Website onderhoud

9

MAART, 2017

Het wordt vaak onderschat hoe belangrijk het onderhoud van je website is. In deze blog ga ik het hebben over de verschillende onderdelen en het onderhoudspakket dat wij aanbieden.

In het tijdperk dat websites enkel nog bestonden uit een aantal simpele html pagina’s met een paar teksten en afbeeldingen was het onderhoud nog niet echt noodzakelijk. Met de komst van de verschillende CMS’en (Content Management Systemen) is dat veranderd. Deze CMS systemen zorgen ervoor dat je eenvoudig zelf een bericht en/of afbeeldingen kunt veranderen. Om dit systeem zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, is het systeem dat dit ondersteunt redelijk complex. Het bestaat uit diverse losse componenten die onderhoud en updates nodig hebben.

Website onderhoud is net als de APK van je auto

Het onderhoudspakket dat je bij ons kan afnemen bestaat uit een aantal verschillende onderdelen:

  • Updates
  • Beveiliging
  • Backups
  • SEO
  • Monitoring
  • Headers / banners
  • Reacties
  • Social media

Al deze onderdelen gaan we in deze blog specificeren zodat je een goede keuze kunt maken in wat bij jou en jouw bedrijfssituatie aansluit. Kom je er niet helemaal uit, laat het ons dan weten zodat wij met je mee kunnen kijken naar een aanbieding op maat.

De pakketten headers / banners, sociale media en reacties zijn optioneel. Wij raden aan om deze pakketten te implementeren omdat het je vindbaarheid vergroot. Daarnaast hebben jouw klanten de mogelijkheid te reageren, wat de betrokkenheid weer vergroot. Wij leggen je graag uit hoe dit het beste kan werken voor jou en jouw bedrijf.

“Wij zorgen voor een veilige en verzorgde webomgeving van jouw bedrijf ”

Updates

Wanneer jouw website gemaakt is met WordPress, zijn er allerlei zaken die geupdate kunnen worden. Een van de redenen om je website up to date te hebben is dat het internet continue in ontwikkeling is. Daarnaast kan het zijn dat je website nieuwe functies krijgt. Ook dat vereist up-to-dates om ervoor te zorgen dat je website goed weergegeven kan worden op de nieuwste versie van de verschillende browsers of mobiele telefoons. Een andere reden is de veiligheid van de website en van je bestanden.

~

Beveiliging

Een beveiligingslek is een van de zaken die wij graag willen voorkomen voor jouw website.
Door speciale technieken toe te passen zorgen wij ervoor dat het inbreken op jouw website praktisch onmogelijk wordt. Naast de updates passen wij ook regelmatig zaken aan om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Backups

Wanneer jouw website door ons wordt onderhouden, maken wij  regelmatig backups zodat je website zo snel mogelijk weer online staat in het geval van een crash of een hack.

SEO

Om ervoor te zorgen dat jouw website vindbaar is en blijft, is het van belang om de content regelmatig aan te passen. Zoekmachines houden van websites die in beweging zijn en die goed vindbaar zijn. Mochten wij zien dat dit verbeterd kan worden, zullen wij hiervoor suggesties doen en dit, na goedkeuring, voor je aanpassen.

Monitoring

Het kan gebeuren dat de server waar jouw website op draait een keer vastloopt of door een andere redenen offline is. Wij kunnen jouw website monitoren. Dit heeft als voordeel dat op het moment dat de server offline gaat, wij daarvan op de hoogte gebracht worden en snel kunnen handelen om je website weer online te krijgen.

w

Reacties

Op het moment dat je een blog hebt op de website of een feed met artikelen, kunnen klanten hierop reageren. Het doet zich soms voor dat hier spam tussen belandt. Dit monitoren wij ook en desgewenst halen wij het spam er tussen uit.

Social media

Als extra dienst binnen het onderhoud kunnen wij updates verzorgen voor de verschillende sociale media kanalen. We zorgen er dan voor dat er, zoals gewenst, wekelijks of maandelijks berichten geplaatst worden. Dit kunnen teksten en of afbeeldingen zijn.
Voor meer informatie over het sociale media pakket kun je contact met ons opnemen.

headers / banners

Door regelmatig van banners te wisselen met bijvoorbeeld lopende projecten geef je aan dat er beweging is.

Wil je graag een onderhoudspakket aanvragen?

Vul dan even je gegevens hieronder in, wij nemen contact met je op.